Güncel

Buhurdanlık Ne İşe Yarar?

Buhurdanlık ne işe yarar, buhurdanlık kullanılan yağlar ve buhurdanlık kullanımı hakkında merak edilenler yanıt buldu.

Buhurdanlık, yıllar öncesinden günümüze kadar çeşitli ulus, medeniyet ve kişiler tarafından dini ritüellerde kullanılıyordu. Günümüzde ise çok daha farklı amaçlar için tercih edilen buhurdanlıklar, özellikle estetik görünümleri ve etkileyici kokularıyla ilgi görüyor. Huzurunu ve rahatlığını doğal kokular eşliğinde sağlamak isteyenler; sprey veya parfüm gibi seçeneklerin yanı sıra buhurdanlıklara yöneliyor. Bundan dolayı birçok kullanıcı tarafından sıklıkla tercih edilen buhurdanlıklar, çeşitli doğal kokuların verdiği huzuru almak için çeşitli ortamlarda yer alıyor. Buhurdanlık ne işe yarar ve buhurdanlık nedir sorusunun cevabı böylece yanıtlanmış oluyor.

Buhurdanlık Kullanılan Yağlar

Buhurdanlık için tercih edilen yağlar pek çok çeşide sahiptir. Tamamen kullanım amacınıza yönelik tercih edeceğiniz uçucu yağlar ile ortamın hoş bir kokuya sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Limon, bergamot, sedir, Ylang Ylang, greyfurt, Okaliptüs, Tea tree (Çay ağacı), lime, lavanta, biberiye, adaçayı, portakal, ıtır ve paçuli gibi yağ çeşitlerinin farklı nitelikleri de bulunuyor.

Buhurdanlıkta kullanılan yağlar, tek tek kullanıldığı gibi birden fazla uçucu yağ karıştırılarak da tercih edilebiliyor. Yağların her birinin ruha ve bedene sağladığı yarar birbirinden farklıdır.  Bu yağların bazılarının yararları şöyledir:

  • Tarçın: Enerji vererek, yorgunluk ve güçsüzlüğü giderir.
  • Limon: Vücudu rahatlık ve zindelik sağlayarak enerji verir.
  • Lavanta: Siniri ve stresi yatıştırır, konforlu bir uyku uyumanızı sağlar.
  • Bergamot: Canlandırıcı etkisi ile rahatlatır ve huzur verir.
  • Fesleğen: Dikkat, odak sorunu ve disipline olma zorluğu yaşayan insanlara faydalıdır. Uyarıcı etki göstererek odağı arttırır; endişe, depresyon, sinir ve ruhsal yorgunlukların tedavisinde tercih edilir.
  • Okaliptüs yağı: Ferah ve iç açıcı kokusuyla solunum yollarını açar, kolay nefes almayı sağlar.
  • Itır Çiçeği: Sinirli ve stresli hissedildiğinde kokusuyla rahatlatır.
  • Gül: Afrodizyak etkisi ile hormonları canlandırır.
  • Yasemin: sakinlik ve dinginlik vermenin yanı sıra, cinsel isteğin artmasını sağlar.
  • Portakal: hem ferahlatıcı kokusu hem de pozitif etkileriyle bilinen portakal bulunduğu ortamın havasını temizler. Aynı zamanda pozitif bir enerji verir.
  • Biberiye: Tazeleyici ve rahatlatıcı etkisi ile ruhsal yorgunluğu giderir. Odağı ve konsantrasyonu sağlamaya yardım eder.

Buhurdanlık, tablaya yerleştirilen mumum ısısıyla buharlaşma ve genleşme oluşmasına neden olur. Üst kısmı açık olan buhurdanlıklara, tütsü yerleştirilir ve ısıtılır. Daha sonra sıcak veya soğuk su ilave edilir. Ardından tamamen zevkinize göre tercih edeceğiniz yağdan birkaç damla damlatılır. Birkaç dakika içerisinde bu yağ odanın içerisine yayılır. Buhurdanlık ne demek diye merak edenler ve kullanmak isteyenler bu yöntemleri yaparak, yağların eşsiz yararlarından faydalanabilirler.

Buhurdanlık Kullanımı

Buhurdanlık kullanımı masaj merkezleri, SPA salonları, kaplıcalar ve hamamlar, güzellik merkezleri, restoran-kafe ve spor merkezleri gibi çok fazla sektörde yaygındır. Özellikle SPA salonlarında, güzellik salonlarında ve masaj merkezlerinde; müşterinin rahatlamasını ve gevşemesini sağlamak amacıyla kullanılır.