Batuhan Öter, Dövme yaptırmaya karar verdikten sonra nelere dikkat etmeleri gerektiğini şöyle anlattı; ‘’Dövme, yüz yıllardan günümüze kadar ulaşan ve deri altına uygulanan bir sanat türüdür. Bazı uygulamalar dövme tarzına da bağlı olarak belki saatler sürebilir. Dikkat edilmesi gerekilen en önemli ilk unsur hijyendir. Dikkat edilmediği takdirde kan yolu ile bulaşan birçok hastalığa davet göndermiş olabiliriz. Bu nedenle dövme sanatçınızı seçerken çok dikkatli olmanızı öneririm.
En çok merak edilen sorulardan bir tanesi ise Acı! Şöyle açıklamam gerekirse; her geçen gün gelişen teknolojiden bizde payımızı alıyoruz, kullanılan ekipmanlar oldukça gelişti ve acıyı minimuma indirecek makineler ile uygulamayı yapıyoruz. Evet önceden gelen bir ön yargımız var, Dövme acıyor konusu! Ancak o geçmişte kalmış bence, tabi ki kişinin acı eşiğine ve yaptırılacak bölgeye bağlı olarak da acı hissi değişebiliyor.
Örneğin; kaburga, kafatası, ayak, el, pazı içi gibi derinin daha ince ve sinir uçlarının daha yoğun olduğu bölgelerde acı hissi biraz daha yüksek olabiliyorken, kas dokusunun daha fazla olduğu bölgelerde ise acıyı neredeyse hissetmiyoruz.
Dövme sanatçısı Batuhan Öter merak edilenleri cevapladı
Batuhan Öter, dövme uygulamasına gitmeden önce şunları önerdi; ‘’Dövme randevunuza gelmeden önce uykunuzu güzel almış olmalısınız, güne güzel başlayıp, kahvaltınızı son derece sıkı yapın. Ek olarak kuru bölgelere yapılan dövme uygulamaları sanatçı açısından oldukça zor olabiliyor, bu yüzden dövme yaptıracağınız bölgeyi en az bir hafta öncesinden nemlendirmeye başlamanızı öneriyorum.
En çok merak edilen ikinci soru ise yaz aylarında dövme yaptırılır mı sorusu. Yaz aylarında dövme yaptırmak bazen biraz zor olabiliyor, çünkü dövme bitiminden sonra bir de bakım süreci var, yaklaşık 2-3 hafta boyunca dövmenizi deniz, havuz ve güneş gibi etkenlerden korumanız gerekecek. Eğer bir tatil planınız var ise dövme yaptırmayı ertelemenizi önerebilirim.