İzmir

Folkart markası Ekonomiye Fayda Endeksi’nde Altın Lig’de

Folkart, İtibar Akademisi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nin yaptığı Ekonomiye Fayda Endeksi araştırmasında Altın Lig’de yer aldı.

Türkiye İtibar Akademisi ile Yıldız Üniversitesi, Ekonomiye Fayda Endeksi Araştırması yaptı. Araştırmada, ekonomiye ve sosyal yaşama en çok fayda sağlayan kurum ve markalar, bilimsel metotlarla belirlendi. Araştırma sonucunda, merkezi İzmir Bayraklı’da bulunan Folkart markası, sıralamada Altın Lig’de yer aldı.

İTİBARIN İZMİR’DEKİ ADI: FOLKART

Kısa bir süre önce Türkiye İtibar Endeksi araştırmasında Türkiye’nin en itibarlı şirketleri arasında gösterilen Folkart, Ekonomiye Fayda Endeksi’nde de öne çıktı. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Türkiye’nin en itibarlı markaları arasında da yer aldıklarını hatırlatarak, yeni bir araştırmada daha önemli bir pozisyonda olduklarını ve bu tablonun gurur kaynağı olduğunu dile getirdi. 2018 yılında Color Araştırma Şirketi’nin araştırma sonucuna göre İzmir’de inşaat şirketleri arasında marka bilinirliği en yüksek, en çok tavsiye edilen ve en çok güven duyulan şirket olduklarını kaydeden Sancak, tüm bu araştırmaların, kaliteyi ve güveni gösterdiğini, ülke ekonomisine ve topluma faydalı olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Mesut Sancak

FOLKART’IN ÖNEMLİ MİSYONU

Ekonomiye Fayda Endeksi’ne göre Folkart, Türkiye’de ekonomiye en çok fayda sağlayan şirketlerden biri oldu. Araştırmada Altın Lig’de yer alan Folkart, perakende, turizm, kozmetik, otomotiv, enerji gibi farklı sektörlerden dev markaların arasında yer aldı. Firma Nitelik Endeksi ve Ürün/Hizmet Nitelik Endeksi’nde de ön sıralarda ye alan Folkart, Sosyal Fayda Endeksi’nde de farkını ortaya koydu. Kültür sanattan spora, eğitimden sosyal sorumluluk projelerine verdiği desteklerle, kurulduğu günden bu yana önemli bir misyon taşıyan Folkart, Türkiye’de topluma en çok sosyal fayda sağlayan markalar arasında yer aldı.

EKONOMİYE FAYDA ENDEKSİ ARAŞTIRMASI

Türkiye İtibar Akademisi ile Yıldız Üniversitesi’nin araştırması 26 bölgede ve 72 ilde yapıldı. Markaların kamuoyu nezdinde karşılıklarının ölçüldüğü araştırmada, katılımcılara onlarca soru soruldu. 12 bin kişiyle 120 bin dakika telefon görüşmesinin yapıldığı araştırmada, çeşitli başlıklar belirlendi ve bilimsel metotlarla ölçüm yapıldı.