Son dakika İzmir haberleri… Depremin psikolojik yaraları Ege Üniversitesi’nde hizmet vermeye başlayan 3 farklı birimde sarılıyor. Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgeden ayrılarak İzmir’e gelen depremzedelere kucak açan Ege Üniversitesi (EÜ), afetten etkilenen çocuk ve erişkinlere üç farklı birimde psikolojik destek veriyor. Afetzedeler, çocuk ve erişkin afet ve psikolojik travma poliklinikleri ile psikolojik danışmanlık birimlerinden randevu almaksızın faydalanabiliyor. Ayrıca, Diş Hekimliği Fakültesinde açılan Afet Polikliniğinde depremzede yetişkin ve çocuklar randevusuz muayene olabiliyor.
İzmir Ege Üniversitesi’nden depremzedelere psikolojik destek
Ege Üniversitesinde, İzmir’e gelen depremzedelere yönelik Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde hazırlanan çalışma kapsamında, erişkinler için Afet ve Psikolojik Travma Polikliniği ve çocuklar için ise Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde Afet ve Psikolojik Travma Çocuk Polikliniği hizmet veriyor. Diş Hekimliği bünyesinde oluşturulan Afet Polikliniği de afetten etkilenen vatandaşları kabul ediyor. Depremzedeler, söz konusu birimlere randevusuz başvurarak tedavi desteği alıyor.
Ege Üniversitesi Rektörü Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak felaketin ardından hızla bölgeye verilecek destekler konusunda senatomuzu toplayarak bir dizi kararlar aldık. Eğitimden ayni ve nakdi yardıma, kan bağışından sağlık desteğine kadar pek çok alanda bilimsel gücümüzü seferber ettik. Depremzede vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayacak giyimden gıdaya pek çok malzemeyi Valiliğimiz koordinasyonunda bölgeye gönderdik. Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda, yaralıların tedavisine yönelik gönderdiğimiz ilk ekip görevini yaparak üniversitemize döndü. İkinci etap gönderdiğimiz 22 kişilik yeni bir sağlık ekibi ve 14 kişilik pediatrik destek ekibimiz de bölgede sağlık hizmeti veriyor. Sağlık çalışanlarımızın yanı sıra Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde betonarme, çelik, yığma yapılar, geoteknik ve yapı malzemeleri konularında çalışmalar yürüten uzmanlardan oluşan ekibimiz de bölgede bunuyor. Hem araştırma ve inceleme yapıyorlar hem de hasar tespitinde bulunuyorlar. Sahadaki personelimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
“Depremzedeler birimlerimizde randevusuz hizmet alıyor”
Ege Üniversitesinin, depremzedeler için tüm gücünü harekete geçirdiğini ifade eden Rektörü Necdet Budak, “Tüm gücünü bölge için seferber eden üniversitemiz, psikolojik destek birimleriyle depremin psikolojik yaralarını tedavi ediyor. Yalnızca fiziksel değil ruhsal sorunlara da yol açan depremler saniyeler sürse bile bireyler üzerindeki psikolojik etkileri uzunca bir süre devam edebiliyor. Bu kapsamda depremden etkilenen çocuk ve erişkinler için Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi ile Çocuk ve Erişkin Afet ve Psikolojik Travma Polikliniklerimiz hizmetlerini sürdürüyor. Bunun yanında Diş Hekimliği Fakültemizde depremzede vatandaşlarımızın tedavileri, randevu gerekmeksizin yapılıyor. Şehrimize gelen depremzede vatandaşlarımız psikolojik hizmet sunan polikliniklerimizden randevuya gerek duymaksızın faydalanabiliyorlar. Bu büyük felaketin yaralarını tek yürek olarak hep birlikte saracağız” diye konuştu.