Konak’ta Engelsiz Yaşam Köyü, Eylül’de hizmet vermeye başlayacak

Konak'ta Engelsiz Yaşam Köyü, Eylül'de hizmet vermeye başlayacak

Konak Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan “Engelsiz Yaşam Köyü” için geri sayım resmen başladı. Düzenlenen imza töreninde Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yanı sıra Zihinsel Özürlüleri Yetiştirme ve Koruma Vakfı Başkanı Burhan Özfatura’nın yanı sıra meclis üyeleri ve vatandaşlar yer aldı. Eşrefpaşa Hastanesi’nin arkasına yapılması planlanan tesislerde rehabilite merkezi ve çocukların sosyalleşmesini sağlayacak bölgeler bulunacak.

NARLIDERE’DEKİ SİSTEM KONAK’A DA GELİYOR

Düzenlenen törende açıklamalarda bulunan Abdül Batur, engellilere yönelik çalışmaların 2004 yılında temelinin atıldığını ifade etti. Narlıdere’deki engellilerle ilgili tespit yapılıp harekete geçildiğini belirten Batur, tesislerde verilecek hizmetlerin belirlendiğini kaydetti. Çocuklarla birlikte ailelerine de destekte bulunduklarını vurgulayan Batur, Narlıdere’deki tesislerde akşam saatlerinde çocukları ağırladıklarını belirtti. Başkan Batur, Narlıdere’deki sistemin aynısını Konak’ta da uygulamak istediklerini söyledi. Batur, yapılması planlanan tesislerde ilk binanın Eylül ayında hizmete başlayacağını, diğer binaların ise Eylül ayından sonra sıra sıra açılacağını ifade etti. Törende konuşan Burhan Özfatura ise açılması planlanan köyün, İzmir’deki bütün özürlülere hizmet vereceğini belirterek Abdül Batur’a katkılarından dolayı teşekkür etti. Özfatura, bu tesisle birlikte engellilerin hayatının daha iyi olacağını kaydetti.

TESİSLERDE YER ALACAK BÖLÜMLER

Açılması konusunda anlaşma sağlanan tesislerde, psiko sosyal destek merkezi, mesleği eğitim ve istihdam birimi, eko çiftlik ve sosyal yaşam merkezi,  özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi, kreş ve gündüz bakım merkezi yer alacak. Psiko sosyal destek merkezinde ailelerin engelli çocuklarıyla ilgili durumu kabullenme süreci yürütülüyor. Mesleki eğitim ve istihdam biriminde engelli çocukların, ailelerine olan bağlılığının azaltılması ve meslek sahibi olmaları hedefleniyor. Eko çiftlik ve sosyal yaşam merkezinde atölyeler kurulacak ve çocuklar üretim faaliyetlerine başlayacak. Bu faaliyetlerin yanı sıra çocuklar tarım ürünleri de yetiştirecek. Kreş ve gündüz bakım merkezinde ise çocukların bütün gün bakım alabilecekleri bir ortam yer alacak.

Exit mobile version