Güncel

Kumpas Çeşitlerinde En Uygun Fiyatlar Civtec Civata'da!

Kumpas çeşitleri nelerdir, kumpas nasıl okunur ve kumpas kullanımı sırasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir soruları yanıt buldu.

Kumpas kullanımı oldukça pratik olan uzunluk, kalınlık, çap ve derinlik ölçülerini elde etmek için kullanılan alettir. Kumpaslar sayesinde hassas ve milimetrik ölçüler alınabilir. Kullanılan 2 çeşit kumpas vardır. Verniyerli ve dijital olan kumpasların alt kısmı mm, üst kısmı ise inch ölçümlerinde kullanılır. Sabit ve hareketli çene sayesinde uzunluk ve boy ölçümleri gerçekleştirilir. Civtec Cıvata güvencesi ve uygun fiyat avantajları ile alabileceğiniz kumpas fiyatları sayesinde bütçenizde zorlanmaz.

Kumpas Çeşitleri Nelerdir?

Analog (Mekanik) Kumpaslar; Uzun yıllardır sanayide analog kumpaslar kullanılır. Ölçüm değeri üzerindeki değer çizgilerinden okuması yapılır. Cetvel mantığı ve basit ondalık işlemle değerleri okunabilir. Analog kumpaslarda alt kısım milimetre, üst kısım ise inç ölçü birimidir.

Saatli Analog Kumpaslar; analog kumpas benzeri çalışan kumpaslardır. Ölçüm değerleri virgülden önceki basamaklarda cetvel üzerinden okunabilir. Virgülden sonraki basamak değerleri ise saat üzerinden okunabilir.

Dijital Kumpaslar; elektronik göstergeye sahip olan kumpaslardır. En sık kullanım alanı sanayidir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte geçmişten beri sanayide kullanılan analog kumpaslar yerini dijital kumpaslara bıraktı. Dijital kumpaslar sayesinde daha hassas ve kesin ölçüm sonuçları alınır. Cetvel okuma ve ondalık değer hesabı yapmakla uğraşılmaz.

Dijital ve mekanik kumpas çeşitleri ve fiyatları ile ilgili bilgi almak ve sipariş oluşturmak için Civtec Cıvata ürünlerine mutlaka göz gezdirmelisiniz.

Kumpas Nasıl Okunur?

Birkaç noktaya dikkat ettikten sonra kumpas okumak değer okumak hiç zor değildir. Kumpas okumasında ilk olarak santimetre ibaresine bakmalısınız. Sonrasında ise milimetreyi okumalısınız. Böylece bir ölçümü milimetresine kadar yapmak mümkündür.

Dış Ölçüm; kumpaslarda sabit çene iş parçası ölçüm yapılacak noktaya dayanır. Bir sonraki adımda hareketli çene parçaya doğru hareket ederek parçayı kavrar. Bu durumda ölçüm sonucunu verir. Ölçüm yaparken bir yandan kumpasın sabit çenesini diğer yandan ise hareketli çeneyi tutmalısınız.

İç Ölçüm; kumpaslarda sabit çene iş parçası ölçümleme yapılacak alana dayanır. Hareketli ölçü çenesi parçaya doğru harekete geçirilir. Çeneler delik eksenine paralel biçimde yerleştirilir ve ölçüm değeri okunabilir.

Derinlik Ölçümü; derinlik kumpasındaki verniyeli köprü genellikle ölçü yüzeyine sıkıca dayanmalıdır. Kılıç hafif bir hareketle derinliğin tabanına oturuncaya kadar kaydırılmalıdır. Tespit vidası dikkatlice sıkıştırıldıktan sonra kumpas kaldırılır ve ölçüm değeri okunur.

Kumpas Kullanımı Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bağlantı elemanları ürün çeşitliliği ile dikkat çeken Civtec Cıvata, uygun fiyat avantajları ile sizi bir araya getiriyor. Kumpas satın aldıktan sonra kullanımı sırasında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır.

  • Ölçümü yapılacak ürün ve kumpasın temiz olması gerekir.
  • Kumpas çeşidi ölçü hassasiyetine uygun belirlenmelidir.
  • Ölçüm sırasında kumpasın ağızlarını parçaya bastırmamanız gerekir.
  • Okumada kumpasa dik olarak bakmalısınız.
  • Okuma sırasında manyetik alana maruz kalmamalıdır.
  • Hareketli parçaların ölçümünü yapmamalısınız.
  • Kalibrasyonu geçmiş olan kumpaslar kullanılmamalıdır.

Bağlantı elemanlarını, kerpeten ve çok daha fazlasını bulabileceğiniz Civtec Cıvata uygun fiyat avantajları ile güvenli bir alışveriş olanağı sunuyor. İhtiyacınız olan ürünleri belirledikten sonra hızlıca siparişinizi oluşturabilirsiniz.