Güncel

Vize Başvuru Merkezi Sayesinde Hızlı ve Kolay Hollanda Vizesi

Hollanda vize türleri hakkında merak edilenler ve Hollanda vize başvurusu nasıl gerçekleşir? sorusu yanıt buldu.

Türk vatandaşları tarafından sıklıkla hem uzun süreli hem de kısa süreli olarak seyahat edilen ülkeden biri, Hollanda’dır. Bordo pasaport sahibi olan Türk vatandaşlarının Hollanda’ya giriş yapabilmesi için vize almaları gereklidir. Yeşil, gri ya da siyah pasaport sahibi olan Türk vatandaşları ise 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak koşulu ile vizesiz ziyaret gerçekleştirebilmektedir. Fakat uzun süreli ziyaretler için yine vize alınması gerekmektedir. Hollanda, Schengen bölgesine dahil olan bir ülke olduğundan Schengen vize sahipleri de ülkeye kolaylıkla giriş yapabilmektedir. Hollanda vizesi için yapılan başvurular Hollanda Büyükelçiliği ve Hollanda Konsolosluğu tarafından değerlendirilmektedir. Yapılan başvurularda, gerekli belgelerin eksiksiz ve seyahat amacı ile çelişmeyecek şekilde verilmesi büyük önem taşımaktadır. 1973 yılından bu yana profesyonel ekibi ile hizmet veren Vize Başvuru Merkezi, engin bilgisiyle vize işlemlerinizin sorunsuz geçmesi için sizlere danışmanlık hizmeti veren en güvenilir isimlerden biridir.

Hollanda Vize Türleri

Hollanda’ya seyahat etme amacına ve süresine göre birçok vize türü bulunmaktadır. Başvurusu sırasında verilecek evraklar, başvurulan vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Seyahat amacına uygun vizeyi seçerek, doğru evraklar ile başvuruda bulunmak vize sonucunun olumlu olması açısından önem taşır. Hollanda vize türleri şu şekilde sıralanmaktadır;

A.     C Tipi (Kısa Süreli) Vize

180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatler için başvurulması gereken vize, C tipi vize türüdür. Schengen vizesi olarak da bilinen C tipi vize Hollanda’nın yanı sıra Schengen üyesi olan diğer ülkelere de kolaylıkla seyahat etmeyi sağlamaktadır. Hollanda’ya gitmek için en çok başvurulan vize türleri arasında bulunan Schengen vizesi genellikle turistik faaliyetler için tercih edilmektedir.

B.     Hollanda Ticari İş ve Fuar Ziyareti Vizeleri

Toplantı, seminer ya da fuara katılım gibi nedenlerden dolayı Hollanda’yı ziyaret etmek isteyenlerin başvurması gereken vize türüdür. İş seyahatlerinde, Hollanda’da bulunan ortaklardan davetiye mektubu almak zorunludur.

C.      Hollanda Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti Vizesi

Hollanda’da yaşayan aile, akraba ya da arkadaşları ziyaret etmek için alınması gereken vize türüdür. Ziyaret gerçekleştirilecek kişinin, belediyeden davetiye mektubu talep etmesi gerekmektedir.

D.     Hollanda Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferansa Katılım Vizesi

Hollanda’ya yapılacak olan konferans, seminer ya da sportif faaliyetler katılım için başvurulması gereken vize türüdür. Bu vize türü ile 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde kültürel faaliyetlere katılmak mümkündür.

E.      Hollanda Kısa Süreli Öğrenim ve Staj Vizesi

Özellikle yaz sezonda verilen kısa süreli eğitimler ya da stajlar için 90 gün geçerli olan kısa süreli öğrenim ve staj vizesine başvurulması gerekmektedir.

F.      D Tipi (Uzun Süreli) Vize

Geçici ikamet vizesi olarak da bilinen D tipi vizesi, 90 günü aşan seyahatler için tercih edilmektedir. Aile birleşimleri, uzun süreli yurt dışı eğitimleri ve oturma izni için D tipi vizeye başvuruda bulunulması gerekmektedir.

G.     Hollanda Transit Vizesi

Hollanda’da bulunan havalimanından aktarma yaparak Schengen üye ülkesi olmayan 3. Bir ülkeye ziyaret edeceklerin alması gereken vizedir.

H.     Antiller Vizesi

Hollanda Krallığı’na ait olan Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, St Eustatius ve St Maarten bölgelerini ziyaret etmek isteyenlerin başvurması gereken vize türüdür. Bu vize ile belirlenen bölgelere 90 günü aşmayacak ziyaretler gerçekleştirilebilmektedir.  Antiller vizesini uzatmak mümkün değildir. 90 günü aşan ziyaretler için oturma izninin alınması gerekmektedir.

Hollanda Vize Başvurusu Nasıl Gerçekleşir?

Hollanda vizesi için öncelikle randevu alınması gereklidir. Randevu işlemleri internet üzerinden yapılabildiği gibi telefonla da gerçekleştirilebilmektedir. Eğer Vize Başvuru Merkezi ile çalışıyorsanız, randevu işlemleri de dahil olmak üzere tüm başvuru süreci uzman ekip tarafından gerçekleştirilebilmektedir. Randevu alındıktan sonra internet üzerinden Hollanda vizesi başvuru formunun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması zorunludur. Daha sonra vize için gerekli evrakların toplanması gerekmektedir. Vize için gerekli olan evraklar şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Seyahat sonrasında en az 3 ay geçerliliği olan ve iki boş sayfası bulunan pasaport
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Seyahat süresini kapsayan seyahat sağlık sigortası
  • Hollanda uçuş ve konaklama bilgileri
  • Son 3 ayı kapsayan banka hesap dökümü
  • Sigortalı çalışanlar için 4A SGK dökümü ve Son 3 aya ait maaş bordrosu
  • İşverenler için şirkete ait imza sirküleri ve vergi levhası
  • Eğer bulunuyorsa; tapu ve kira kontratları, araç ruhsatı fotokopileri
  • Varsa davetiye mektubu
  • İşsiz ve öğrenciler için sponsor dilekçesi

Gerekli belgeler toplandıktan sonra randevu günü Hollanda Büyükelçiliği’ne ya da Konsolosluğu’na müracaat edilmelidir. Schengen üyesi ülkelerden herhangi biri için daha önce parmak izi verenlerin, başvuruya şahsi olarak gelmesi zorunlu değildir. Fakat böyle bir işlem yapılmadıysa parmak izi uygulaması için kişinin kendisinin randevuya gelmesi zorunludur. Vize türlerine göre kimi zaman ek belge talepleri de bulunabilmektedir. Fransa vizesi de dahil birçok ülkenin vizesi için Vize Başvuru Merkezi ile tüm belgeleri eksiksiz bir şekilde toplayarak, hızlı ve kolay bir başvuru süreci gerçekleştirmek mümkündür.